Tulevaisuuden ratkaisut meriteollisuudelle

Tulevaisuuden ratkaisut meriteollisuudelle

Protan on kehittänyt tulevaisuuden lohitäiverkon. Se on valmistettu PVC:stä, joka ei päästä mikromuovia ympäristöön, ja se on niin ympäristöystävällinen, että se on hyväksytty juomaveden varastointiin.

arrow_downward

Protanin lohitäiverkko on ympäristöä säästävä ja kestävä tuote. Elinkaarensa päätyttyä verkkoja voidaan palauttaa Protanille uusien tuotteiden, kuten vesikatteiden, valmistusta varten. Näin PVC:n käyttöikä voi olla jopa 60 vuotta.

Miten lohitäiverkko toimii

Lohen täistä eroon pääseminen ympäristöystävällisellä tavalla on haaste kalankasvatusalalle.

On aikaa vievää ja kallista poistaa täitä ja puhdistaa häkit, joissa pidetään jo täitartunnan saaneita lohia. Hidas täidenpoisto lisää stressiä ja heikentää lohien elämänlaatua.

Häkkien ympärillä oleva täiverkko ratkaisee osan näistä haasteista.

Lohen täit viihtyvät parhaiten vesikerrosten yläosassa, joten kymmenen metriä pinnan alapuolelle häkin ympärille kiinnitetty suojaverkko on erittäin tehokas fyysinen este lohen täille.

Tämän uudenlaisen täiverkon patentoituun ratkaisuun kuuluu kiinnitystaskujen eli virtauselementtien lisääminen verkon alaosaan. Ne täytetään merivedellä, ja ne toimivat ajoankkurina. Niillä on myös itseään vahvistava vaikutus. Tämä tarkoittaa, että mitä voimakkaampi tuuli ja korkeammat aallot ovat, sitä vakaampi verkko on häkkiä vasten.

Täiverkon kiinnitystaskujen ansiosta kalankasvattajien ei tarvitse olla huolissaan lohen täiden huuhtoutumisesta nousuvedenaikana tai voimakkaissa virtauksissa. Verkko pysyy paikallaan sääolosuhteista riippumatta.

Protanin teknisiä tekstiilejä merikäyttöön 

100 % kierrätettävää materiaalia, ei sisällä lyijyä eikä mikromuovia.

Erittäin kestävä: Pitkä käyttöikä, minimaalinen huolto, alhaiset kustannukset.

Hyväksytty juomavedelle.

Estää mikromuovin joutumista mereen.

Elinkaarensa päätyttyä tuotteemme voidaan kierrättää talteenottojärjestelmämme kautta ja sen jälkeen käyttää uudelleen/kierrättää.

Tuotettu ja kehitetty Norjassa.

Protan BlueSafe®

Protan BlueSafe on sarja innovatiivisia ja täysin kierrätettäviä PVC-kermejä, jotka auttavat vesiviljelyalaa ratkaisemaan monenlaisia ympäristöhaasteita.

Protan BlueSafe -tuotteet täyttävät meriteollisuuden kestävyyttä, bioturvallisuutta ja elintarviketurvallisuutta koskevat vaatimukset.

Kermi ei päästä mikromuovia, se on erityisesti kehitetty käytettäväksi suolaisessa vedessä ja se on hyväksytty juomaveden varastointiin.

Koska se on täysin sileä ja tiivis, organismien kasvaminen sen pinnalla on jopa 70 prosenttia epätodennäköisempää, mikä myös vähentää ylläpitokustannuksia ja pidentää sen käyttöikää. 

Ota yhteyttä

Jan Børge Harsvik - Sales Manager – Technical Textiles

Jan Børge Harsvik

Sales Manager – Technical Textiles
Technical Textiles -

Technical Textiles

Kalojen puhdistusjärjestelmä

Kalojen puhdistusjärjestelmä

Ympäristöystävällisestä PVC:stä valmistettu keinotekoinen merilevämetsä suojaa puhtaampia kaloja ja antaa niille luonnollisen elinympäristön - ilman mikromuovipäästöjä.

Lisätietoja
Suljettu häkkijärjestelmä

Suljettu häkkijärjestelmä

Protan on suunnitellut uuden kermin yhdessä asiakkaiden kanssa, jotta se olisi mahdollisimman suorituskykyinen asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Tämä on Protanin tyypillinen työskentelytapa. PVC-teknologiamme on sekä joustavaa että ympäristöystävällistä.

Lisätietoja
Protan BlueSafe

Protan BlueSafe

Protan BlueSafe on sarja innovatiivisia ja täysin kierrätettäviä PVC-kermejä, jotka auttavat vesiviljelyalaa ratkaisemaan monenlaisia ympäristöhaasteita. Protan BlueSafe -tuotteet täyttävät meriteollisuuden kestävyyttä, bioturvallisuutta ja elintarviketurvallisuutta koskevat vaatimukset.

Lisätietoja