Tehdään kaupungista vihreä

Tehdään kaupungista vihreä

Protanin viherkattojärjestelmät soveltuvat monipuolisesti erilaisiin viherkattoihin ja kattoistutuksiin ja lisäävät rakennustan ympäristöystävällistä estetiikkaa.

arrow_downward

Yhteenveto

  • Bio-diversity Net Gain (BNG): Viherkattojen toteuttaminen kaupunkialueilla parantaa merkittävästi alueen lajien monimuotoisuutta.
  • Energian säästö: Vihreät kattojärjestlmät pitävät rakenteiden lämpötiloja alhaisempina kuin perinteiset katot, mikä säästää rahaa ilmastoinnissa lämpiminä kuukausina.
  • Ilmansaasteiden vaikutukset ja hiilen sitominen: Kasvit imevät luonnostaan haitallisia epäpuhtauksia ilmakehästä, mikä vähentää paikallisia ilmansaasteita.
  • Lisääntynyt arvo ja esteettinen vaikutus: Energiakustannusten lasku ja katon käyttöiän pidentyminen ovat johtaneet kiinteistöjen arvon nousuun.

Viherkattojärjestelmä

Vihreiden kattojen suosio kasvaa Suomessa esteettisistä, ympäristöllisistä ja virkistyssyistä. Protanin viherkattojärjestelmät tarvoavat merkittäviä etuja rakennusten toimintakyvylle ja ympäristölle.

Protan viherkattojärjestelmä mahdollistaa useita erilaisia istutusmahdollisuuksia, esimerkiksi:

  • Viherkatot ja monimuotoiset katot. Nämä ovat kevyitä ja pienen istutuskerroksen alustoja, ovat vähän huoltoa vaativia eikä niitä ole tarkoitettu virkistyskäyttöön.
  • Suuremman kasvukerroksen katot ovat suunniteltu virkistyskäyttöön. Ne on usein suunniteltu kattopuutarhoiksi ja vaativat syvemmän rakenteen.

Viherkatoille suosittelemme Protan G -kermiä. Se on valmistettu taipuisasta PVC:stä, joka on vahvistettu lasikuitukankaalla. PVC sisältää stabilointiaineita, jonka ansiosta kermi kestää sekä korkeita että matalia lämpötiloja sekä ja on UV-stabiili sekä on vastustuskykyinen mikrobikasvustoille. Protan G -kermiä on saatavana 1,5mm paksuisena ja vakiona tumman- ja vaaleanharmaana.

Teemme yhteistyötä kumppaneiden kanssa toimittaaksemme täydellisen viherkattoratkaisun, sisältäen kuivatuskerroksen, suodatinkankaan, kasvualustan ja istutusalustan – aina riippuen toteutussuunnitelmasta.

Kaikki Protanin viherkattojärjestelmät täyttävät SUDS –vaatimukset (Sustainable Urban Drainage Systems) ja niitä voidaan käyttää BREEAM –akkreditointien täyttämiseen useissa luokissa.

SUDS on tulossa yhä tärkeämmäksi suunnittelun kannalta. Sen tavoitteena on varmistaa sateiden hallinta kaikilla rakentamisen alueilla, erityisesti katoilla. Viherkaton maksaruoho tai luonnonkasvimatto ja kasvualusta imevät sadeveden, mikä vähentää merkittävästi veden virtauksia katolta ja siten tulvariskiä. 

Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Protan –tuotteiden hiilijalanjälki on yksi pienimmistä kattomateriaaleissa. Tästä voit katsella tuotteitamme tuoteryhmittäin tai sovelluksittain.

Katsele tuotteita

Protan Suomessa

Sami Styrman - Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto

Sami Styrman

Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto
Frank Tore Johansen - Myynti, reklamaatiot (in English)

Frank Tore Johansen

Myynti, reklamaatiot (in English)
Paavo Penjam - Tekninen neuvonta ym.

Paavo Penjam

Tekninen neuvonta ym.