Tapa, jos et voi käyttää kiinnikkeitäT

Tapa, jos et voi käyttää kiinnikkeitäT

Täysin liimatut ratkaisut voivat olla ratkaisu, kun höyrynsulkukerroksen rei’itys ei ole toivottavaa tai kantava rakenne tekee mekaanisesta kiinnityksestä vaikeaa tai mahdotonta.

arrow_downward

Yhteenveto

  • Voidaan käyttää sekä lämpimissä että kylmissä kattorakenteissa, niin uudiskohteissa kuin saneerauksissa.
  • Voidaan välttää höyrynsulkukerroksen ja kantavan rakenteen rei’itys.
  • Tämäntyyppinen ratkaisu sopii erityisen hyvin puupohjaisille alustoille.
  • Liimattu järjestelmä voi olla sopiva rakennuksiin, joissa on korkea kosteuspitoisuus, kuten uimahalit ja sairaalat.

Liimattu järjestelmä

Protan liimattu järjestelmä soveltuu erinomaisesti betonirakenteisiin kattoihin ja rakennuksiin, joissa on korkea ilmankosteus.

Protanin hyväksymä höyrynsulku asennetaan kantavan rakenteen päälle, jonka jälkeen Protan -hyväksytty kudospinnoitettu eriste ja Protan EX-A PVC –yksikerroskermi, joka liimataan Protan ProBond polyuretaaniliimalla. Liimatuissa kattojärjestelmissä höyrynsulun täytyy olla bituminen, johon eriste liimataan kiinni.

Muussa tapauksessa voidaan asentaa polyeteeni höyrynsulkukerros ja kiinnittää eriste mekaanisesti teleskooppikiinnikkeillä. Suurille tuulikuormille altistuvat katot vaativat mekaanista lisäkiinnitystä.

Täysin liimatut ratkaisut voivat olla soveltuvia, kun höyrynsulkukerroksen rei’itys ei ole toivottavaa tai alusrakenne tekee mekaanisesta kiinnittämisestä vaikeaa tai mahdotonta.

Protan liimattua järjestelmää voidaan käyttää sekä lämpimissä että kylmissä kattorakenteissa, uudis- ja saneerausprojekteissa. Joissakin maissa liimaus on yleinen kiinnitysmenetelmä, mutta tätä kiinnitystapaa ei voida käyttää kylmällä tai märällä säällä.

Tämä ratkaisu voi olla vaihtoehto korkean ilmankosteuden rakennuksiin, kuten uimahalleihin tai villakattoihin, joissa mekaaninen kiinnittäminen on vaikeaa.

Liimattavalle kiinnitystavalle Protan on kehittänyt Protan EX-A –kermin, jonka taustapuolelle on laminoitu polyesterifleece.

Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Protan –tuotteiden hiilijalanjälki on yksi pienimmistä kattomateriaaleissa. Tästä voit katsella tuotteitamme tuoteryhmittäin tai sovelluksittain.

Katsele tuotteita

Protan Suomessa

Sami Styrman - Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto

Sami Styrman

Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto
Frank Tore Johansen - Myynti, reklamaatiot (in English)

Frank Tore Johansen

Myynti, reklamaatiot (in English)
Paavo Penjam - Tekninen neuvonta ym.

Paavo Penjam

Tekninen neuvonta ym.