Protan BlueProof


Protan BlueProof on vastuullinen, ympäristöystävällinen ja kestävä.

Protan BlueProof on vastuullinen, ympäristöystävällinen ja kestävä.

Se on suunniteltu käsittelemään äärimmäisiä sademääriä

arrow_downward

Protan BlueProof on vastuullinen, ympäristöystävällinen ja kestävä. Se on suunniteltu käsittelemään äärimmäisiä sademääriä.

Tällaiset sademäärät ovat yhä yleisempiä kaupungeissamme, ja rankkasateet johtavat vesien tulvimiseen kaduilla. Nykyisiä hulevesiviemäri- ja viemäriverkostoja ei ole rakennettu tällaisille äärimmäisille sateille. Tämän seurauksena vahinkoja aiheutuu vuosittain miljardien eurojen edestä.

On selvää, että tällaisten äärimmäisten sääilmiöiden varalta on luotava järjestelmä joka hidastaa sadevesien pääsyn sadevesiviemäriverkostoon. Tiheään asutuilla alueilla käytettävissä oleva tila on kuitenkin rajallinen. Lisäksi katujen ja jalkakäytävien kaivaminen on kallista. Ratkaisu löytyy yläpuolelta: Protan BlueProof muuttaa katon pintavesisäiliöksi, joka johtaa äärimmäiset sateet hitaasti viemäriin.

Protan BlueProof viivyttää vettä

Tehokas vedenpoisto ja turvallinen kattovesien hallinta ovat keskeisiä käsitteitä Protan BlueProof -tekniikan taustalla olevan teknologian kuvauksessa.

Useimmilla katoilla vesi valuu pois mahdollisimman nopeasti. Protan BlueProof mahdollistaa hitaamman tempon, jolloin vesi valuu vähitellen ja hallitusti sadevesiviemäriin. Kutsumme tätä hulevesien viivytykseksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki sademäärä ei pääse samaan aikaan viemäriin, vaan osa siitä jää katolle. Näin vältetään tulviin johtavan vesimäärän pääsy viemäriin ja siitä aiheutuvat vahingot.

 

Kuinka Protan BlueProof toimii

Useimmat katot on rakennettu kestämään raskaita kuormia, minkä vuoksi veden valumisen viivytys ei yleensä ole ongelma.

Kuvittele, että sinulla on tavallinen 1 000 m2:n kattopinta-ala ja, että sadetta sataa 50 mm tunnissa. Tämä tarkoittaa, että katto rasittaa viemäriverkkoa 50 kuutiometrillä vettä tunnissa.

Mutta jos pidättelemme vettä, sitä kertyy katolle 50 kiloa neliömetriä kohti.

Esimerkiksi Pohjois-Norjassa loivilla katoilla on määritelty kantavuus, ja useimmissa tapauksissa ne kestävät yli 300 millimetriä sadetta neliömetriä kohti. Tämä vastaa 300 kiloa neliömetrille.

Protan BlueProof-järjestelmän avulla voidaan veden valumista viivyttää, ja koko 50 kuutiometrin veden pääsy viemäriin voi kestää jopa 24 tuntia.

Neljä syytä valita Protan BlueProof

  • Se on turvallinen. Järjestelmällä on SINTEF:in -hyväksyntä, ja se on kehitetty kattoalan asiantuntemuksen, pitkän kokemuksen ja vakiintuneiden käytäntöjen avulla.
  • Se on kestävä. Se on ympäristöystävällisin veden viivytysjärjestelmä.
  • Se on kustannustehokas. BlueProof on edullisin järjestelmä verrattuna muihin veden viivytysjärjestelmiin.
  • Se säästää tilaa. Järjestelmä vapauttaa tilaa, joka muuten käytettäisiin hulevesien imeytysaltaisiin.

 

blueproof image

Protan tarjoaa turvallisuutta ja osaamista

Protan tarjoaa aina tarvittavan koulutuksen BlueProofin -järjestelmän asentamiseen, ja olemme paikan päällä omien asiantuntijoidemmekanssa ensimmäisestä projektista lähtien.

Ennen BlueProof -järjestelmän asennusta kattourakoitsijan ja sen kattoasentajien on käytävä läpi koulutusohjelma, jota kutsutaan nimellä Kattokoulu 1. BlueProofin asennusta varten on lisämoduuli, jossa käsitellään tämän edistyksellisen järjestelmän asentamista ja toimintaa.

Jotta kohteen BlueProof-järjestelmä saisi SINTEFin hyväksynnän, kattourakoitsijan projektipäällikön pätevyydelle on asetettu vaatimuksia. Yksittäiselle koulutukselle ei ole erityisiä vaatimuksia, mutta Protan tarjoaa koko projektin ajan tukea pätevyyden varmistamiseksi.

Projektin lopussa Protan suorittaa yhdessä kattourakoitsijoiden kanssa toiminnallisuuden/eheyden testauksen.

Äärimmäisiä sääoloja on luvassa lisää 

Suuriin tulvavahinkoihin johtavat äärimmäiset sateet ovat osa tulevaa sääkuvaamme. Norjan ilmatieteen laitoksen tutkijat ovat varmoja siitä, että meidän on varauduttava äärimmäisiin sademääriin. Heidän laskelmiensa mukaan sademäärän odotetaan kasvavan 18 prosenttia vuoteen 2100 mennessä, jos kasvihuonekaasupäästöt jatkuvat nykyiseen tapaan.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että on odotettavissa enemmän rankkasateita, joihin liittyy suurempia ja yleisemmin esiintyviä tulvia. Norjassa äärimmäisiä sääilmiöitä esiintyy varsinkin itä- ja pohjois-norjassa. Tiheään asutuilla alueilla pintavedet johdetaan enimmäkseen salaojaputkiin ja erillisiin sadevesiviemäreihin. Viemäriverkostoa ei kuitenkaan ole suunniteltu kestämään näköpiirissä olevia sademääriä.

Valitsemalla Protan BlueProof -kattojärjestelmän saat vesikaton, joka on varustettu kestämään sekä tämän päivän, että tulevaisuuden sääoloja.

Protan BlueProof System

Protan BlueProof System

Katso asennusjärjestelmäämme

Teknisiä Työkaluja

Teknisiä Työkaluja

Protan on kehittänyt useita ainutlaatuisia teknisiä työkaluja, jotka varmistavat laadun, tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin koko projektissa. Alla on lisätietoja eri työkaluista

 Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Vakuutu ammattitaidostamme ja tuotevalikoimastamme. Etsi asiakirjoja ja todistuksia Protanin tuotteista ja opi lisää toiminnastamme.

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Protan –tuotteiden hiilijalanjälki on yksi pienimmistä kattomateriaaleissa. Tästä voit katsella tuotteitamme tuoteryhmittäin tai sovelluksittain.

Katsele tuotteita

Protan Suomessa

Sami Styrman - Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto

Sami Styrman

Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto
Frank Tore Johansen - Myynti, reklamaatiot (in English)

Frank Tore Johansen

Myynti, reklamaatiot (in English)
Paavo Penjam - Tekninen neuvonta ym.

Paavo Penjam

Tekninen neuvonta ym.