Tyypillisiä näillä katoilla käytettyjä kasveja ovat mehikasvit ja sammal.

Tyypillisiä näillä katoilla käytettyjä kasveja ovat mehikasvit ja sammal.

Ohuet viherkatot peitetään nimensä mukaan ohuella kerroksella multaa tai kasvualustamattoja.

arrow_downward

Ohuet viherkatot

Tyypillisiä näillä katoilla käytettyjä kasveja ovat mehikasvit ja sammal. Norjassa käytetään laajalti maksaruohoa, ja tällä kasvilla päällystettyjä kattoja kutsutaan maksaruohokatoiksi.

Ohuet viherkatot vaativat yleensä vain vähän huoltoa, ja niillä on monia käyttötarkoituksia. Koska ne ovat kevyitä, ne eivät tarvitse yhtä vahvoja kantavia rakenteita kuin paksummat viherkatot.

Kermin kiinnitys on mitoitettava tuulikuorman mukaan ja ne on kiinnitettävä mekaanisesti. Saattaa olla tarpeen käyttää betonilaattoja tai muuta vastaavaa räystäillä ja kulmissa, joissa tuulikuorma on voimakkainta. Maksaruoho toimii katon painolastina, mutta se voidaan istuttaa vain lämpiminä vuodenaikoina.

Tiukat paloturvallisuusvaatimukset

Lupa asentaa kermi, jota ei ole katettu, siihen asti kunnes maksaruoho on asennettu, myönnetään vain, jos kermi täyttää paloturvallisuutta koskevat tekniset vaatimukset. Protan –kermit ovat itsestään sammuvia ja paloluokiteltu BROOF (t2) -luokituksen mukaisesti. Suuremmille katoille on tehtävä palokatkot.

Kasvualustassa on oltava palokatkot ja reunoilla ja läpivienneissä betonilaatat, kivetys tai vastaava materiaali palon leviämisen estämiseksi.

Protan SE Titanium+

Protan SE Titanium+ -kermit ovat järkevä ratkaisu maksaruohokatoille.

Niiden juurisuojaus on hyväksytty tiukan FLL-testin (Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschaftsbau) mukaisesti, joten ne eivät tarvitse lisäsuojausta.

Painolasti- ja viherkatot

Painolasti- ja viherkatot

Intensiivisillä viherkatoilla on yleensä yli 300 mm:n syvyinen maakerros. Tämä ratkaisu soveltuu hyvin kasvillisuudelle, jolla on syvemmälle ulottuvat juuret. kuten pensaille ja puille.

Lisätietoja
Teknisiä Työkaluja

Teknisiä Työkaluja

Protan on kehittänyt useita ainutlaatuisia teknisiä työkaluja, jotka varmistavat laadun, tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin koko projektissa. Alla on lisätietoja eri työkaluista

 Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Vakuutu ammattitaidostamme ja tuotevalikoimastamme. Etsi asiakirjoja ja todistuksia Protanin tuotteista ja opi lisää toiminnastamme.

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Protan –tuotteiden hiilijalanjälki on yksi pienimmistä kattomateriaaleissa. Tästä voit katsella tuotteitamme tuoteryhmittäin tai sovelluksittain.

Katsele tuotteita
Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Löydä kattourakoitsija läheltä sinua

Protan Suomessa

Sami Styrman - Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto

Sami Styrman

Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto
Frank Tore Johansen - Myynti, reklamaatiot (in English)

Frank Tore Johansen

Myynti, reklamaatiot (in English)
Paavo Penjam - Tekninen neuvonta ym.

Paavo Penjam

Tekninen neuvonta ym.