Helpottaa katolla olevien energialähteiden käyttöä.

Helpottaa katolla olevien energialähteiden käyttöä.

Vesikatteen valinta riippuu siitä, minkä tyyppisiä aurinkopaneeleita käytetään.

arrow_downward

Protan Solar Roof

Protan Solar Roof helpottaa aurinkokennojen tai -paneelien asentamista katoille, joissa käytetään Protan-vesikatteita. Vesikatteen valinta riippuu siitä, minkä tyyppisiä aurinkopaneeleita käytetään

Oikea vesikatteen tyyppi ja laatu valitaan sen perusteella, ovatko paneelit aurinko-(photovoltaic PV) vai lämpöpaneeleita. Ne voivat olla joko integroituja tai kelluvia.

Yleensä vesikate kiinnitetään mekaanisesti, kun katolle asennetaan aurinkosähkö- tai lämpöpaneeliryhmä. Siksi tähän tarkoitukseen käytetäänkin polyesterillä vahvistettua Protan SE -kermiä.

Tummilla ja vaaleilla kermeillä on erilaiset ominaisuudet

PV-paneelit ovat tehokkaimpia kylmällä säällä. Vaaleat pinnat heijastavat auringonvaloa yleensä paremmin kuin tummat pinnat.

Protanin valkoista kermiä, Protan Cool Roofia, ja vaaleanharmaata Protan SE:tä käytetäänkin ensisijaisesti silloin, kun katolle aiotaan asentaa aurinkopaneelit energiantuotantoa varten.

Protan Cool Roofilla on markkinoiden parhaita auringon heijastusarvoja (SRI) tämäntyyppisissä tuotteissa, ja se on optimaalinen osa Protan aurinkokattojärjestelmää, jossa on aurinkopaneeleita. 

Aurinkolämpöpaneelit muuttavat aurinkoenergian lämmöksi, jota käytetään veden lämmittämiseen. Mitä lämpimämpi ilma on, sitä tehokkaammin tämäntyyppiset aurinkopaneelit toimivat. Siksi on eduksi käyttää tummia pintoja, jotka imevät mahdollisimman paljon auringon lämpöä. Tästä syystä suosittelemme mustaa tai tummanharmaata Protan SE kermiä.

 

Jos haluat lisätietoja tuotteistamme, ota meihin yhteyttä! 

Teknisiä Työkaluja

Teknisiä Työkaluja

Protan on kehittänyt useita ainutlaatuisia teknisiä työkaluja, jotka varmistavat laadun, tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin koko projektissa. Alla on lisätietoja eri työkaluista

 Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Vakuutu ammattitaidostamme ja tuotevalikoimastamme. Etsi asiakirjoja ja todistuksia Protanin tuotteista ja opi lisää toiminnastamme.

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Katsele kattotuotteitamme, tarvikkeita sekä työkaluja

Protan –tuotteiden hiilijalanjälki on yksi pienimmistä kattomateriaaleissa. Tästä voit katsella tuotteitamme tuoteryhmittäin tai sovelluksittain.

Katsele tuotteita

Ota yhteyttä

Teemu Tuuli - Toimitusjohtaja, myynti

Teemu Tuuli

Toimitusjohtaja, myynti
Helle Vuorvirta - Liiketoiminnan kehityspäällikkö, myynti

Helle Vuorvirta

Liiketoiminnan kehityspäällikkö, myynti
Pia Heikkinen - Toimistopäällikkö, tilaukset, toimitukset, laskutus

Pia Heikkinen

Toimistopäällikkö, tilaukset, toimitukset, laskutus