Ominaisuudet, suorituskyky ja turvallisuus


Protanin teknisillä tekstiileillä on laaja valikoima sovelluksia.

Protan PVC-pinnoitettuja tekstiilejä valmistetaan monina laatuina, mutta käytämme kokemustamme ja osaamistamme myös ainutlaatuisten ratkaisujen kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Paino

Paino on hyvä osoitus siitä, kuinka helppoa kermiä on käsitellä, sekä rullalla, että sillä työskenneltäessä. Kokemuksemme mukaan monet asiakkaat käyttävät neliömetripainoa lujuuden ja kestävyyden mittarina. Lujuuteen ja kestävyyteen vaikuttavat kuitenkin muut tekijät, kuten tekstiilin rakenne, PVC-pinnoitteen määrä ja myöhempi pintakäsittely. Siksi on viisasta tarkistaa eri parametrit, kun tarkastellaan lujuutta ja kestävyyttä.

Vahvuus

Valmistusmenetelmistä johtuen useimmilla päällystetyillä tekstiileillä on erilaiset lujuusominaisuudet pituus- ja poikittaissuunnassa. Lisäksi erotetaan toisistaan vetolujuus tietyssä suunnassa ja repäisylujuus samassa suunnassa. Lujuusominaisuudet vaihtelevat sen mukaan, millaisista langoista tekstiili on valmistettu ja miten ne on yhdistetty. Näin ollen annamme tavallisesti neljä eri arvoa, jotka kaikki ilmaisevat päällysteen lujuuden, kun siihen kohdistuu tietty rasitus: veto- ja repäisylujuus pituussuunnassa sekä vastaavat poikittaislujuudet.

Värit

Protanin teknisiä tekstiilejä on saatavana vakioväreissä laadusta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Suosituimmat monikäyttöiset tekstiilit voidaan usein tilata erikoisväreinä Protanin värivalikoimasta. Suurten volyymien kohdalla asiakkaat voivat valita minkä tahansa värin.

Lakka

Osana valmistusprosessia kaikki pinnoitetut tekstiilit valmistetaan ensin lakkaamattomina. Kun asiakas haluaa laadun tiettyjen rasitusten varalta, päällysteelle tehdään valmistusprosessissa yksi tai useampi ylimääräinen vaihe. Lopputuloksena voi olla sekä akryylilakka ja/tai PVDF-lakka yksi- tai kaksipuolisina ratkaisuina.

Paloturvallinen 

Paloturvallisuus on erittäin tärkeä ominaisuus monissa sovelluksissa, esimerkiksi halleissa ja teltoissa. Valmistusprosessin aikana tuotteeseen lisätään kemikaaleja, jotta pinnoitettu tekstiili olisi kestävämpi, jos se altistuu tulelle tai kuumuudelle.

Kestävyys/ UV+

Tuotannon aikana voidaan tuotteeseen lisätä UV-säteilyn aiheuttamaa hajoamista estäviä aineita, joilla varmistetaan voimakkaassa auringonvalossa käytettävien tuotteiden kestävyys. Tämä on tärkeää esimerkiksi halleille ja pinnoitetuille tekstiileille, joita käytetään katoilla. 

Valon/IR-sulku

Jotkut sovellukset vaativa, että valo ei saa läpäistä teknistä tekstiiliä. Joissakin tapauksissa tämä tapahtuu ulkoa sisäänpäin ja joissakin tapauksissa sisältä ulospäin. Esimerkiksi sotilaiden käyttämien telttojen on estettävä valon näkyminen sekä sisältä, että ulkoa. Hitsausteltassa on tärkeää estää hitsausvalon näkyminen teltan sisältä ulospäin.

Kosteudenkestävä

Pinnoitettuja tekstiilejä, joissa on yksi- tai kaksipuolinen kosteudenkestävyys, voidaan käyttää halleissa tai kosteudelle alttiissa tiloissa, kuten uimahalleissa.

Vedenpitävä

Protanin tekniset tekstiilit voivat tarjota vesitiiviin kerroksen tai vuorauksen monissa eri olosuhteissa. Taivas on rajana mahdollisuuksille, joita niiden joustavuus tarjoaa. Esimerkkejä käyttökohteista ovat uima-altaat, sakokaivot, lanta-astiat ja keinotekoisesti maahan upotetut suihkulähteet tai putkistot.

Protan BlueSafe - juomaveden laatu hyväksytty

Protan BlueSafe on sarja innovatiivisia ja täysin kierrätettäviä PVC-pinnoitettuja tekstiilejä, jotka auttavat muun muassa vesiviljelyalaa ratkaisemaan monenlaisia ympäristöhaasteita. Protan BlueSafe -tuotteet täyttävät meriteollisuuden kestävyyttä, bioturvallisuutta ja elintarviketurvallisuutta koskevat vaatimukset. BlueSafe ei tuota mikromuoveja, se on kehitetty erityisesti käytettäväksi suolaisen veden kanssa ja se on hyväksytty juomaveden varastointiin.

Ota yhteyttä

Jan Børge Harsvik - Sales Manager – Technical Textiles

Jan Børge Harsvik

Sales Manager – Technical Textiles
Technical Textiles -

Technical Textiles

Protanin teknisillä tekstiileillä on laaja valikoima sovelluksia

Protanin teknisillä tekstiileillä on laaja valikoima sovelluksia

Protan PVC-pinnoitettuja tekstiilejä valmistetaan monina laatuina, mutta käytämme kokemustamme ja osaamistamme myös ainutlaatuisten ratkaisujen kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Lisätietoja
Kokonainen hallitoimitus

Kokonainen hallitoimitus

Protan Elmark toimittaa kokonaisia halleja ja rakenteita erilaisiin tarkoituksiin ympäri maailmaa. Yritys sijaitsee Puolassa. Käytä hallikonfiguraattoria projektisi suunnitteluun ja lue lisää erityyppisistä hallirakenteista, joita Protan Elmark voi toimittaa.

Protan Elmark