Korkea radonkestävyys Protan Radon Safe -tuotteella

Korkea radonkestävyys Protan Radon Safe -tuotteella

Radon kaasua ei voi nähdä, haistaa tai maistaa. Vietämme sisätiloissa suurimman osan elämästämme, olimmepa sitten koulussa, töissä tai kotona. Siksi on tärkeää varmistaa hyvä sisäilma

arrow_downward

Protan RadonSafe on vahva, ilmatiivis radonkermi, joka suojaa rakennuksia maaperän radonkaasulta.

Polyesterivahvisteinen ja lämpömuovautuvasta polyolefiinista valmistettu RadonSafe antaa korkean radonsuojan estämällä radonkaasun tihkumisen maasta.

Kermien liitokset hitsataan kuumalla ilmalla, mikä varmistaa niiden kestävyyden ja tiiveyden. Tällä tavalla toisiinsa liitetyt kermit ovat yleensä huomattavasti ilmatiiviimpiä kuin liitokset, joita ei hitsata.

Jos rakennuksesi ei ole vielä radonsuojattu, ei ole syytä odottaa: Protan RadonSafe voidaan asentaa ympäri vuoden kaikissa säissä.

Miksi radonsuojausta tarvitaan

Norjassa on maaperässä erittäin korkea radonpitoisuus. Mittaukset osoittavat, että monien rakennusten sisäilman radonpitoisuus ylittää Norjan hallituksen säteilysuojelumääräysten suosituksen 200Bz/m2.

Radonkaasun välittämä säteily voi vahingoittaa soluja tai aiheuttaa niiden kuoleman, tai vahingoittaa kehon DNA-molekyylejä. Tämä voi johtaa mutaatioihin ja siten syöpään. Syöpäliitto on määrittänyt radonkaasun suurimmaksi keuhkosyövän riskitekijäksi heti tupakoinnin jälkeen.

On erityisen tärkeä asentaa radonsuojaus kaikkiin uusiin rakennuksiin, joissa ihmiset viettävät aikaansa.

protan_radonsperre_sveis.jpg

Hanki nopeasti radon suojaus

Valitsemalla Protan RadonSafen voit olla varma, että rakennuksellasi on hyvä suojaus radonia vastaan. Tarjoamme myös esivalmistettuja kermejä, jotka on valmistettu rakennuksesi pohjaratkaisun mukaisesti, että toimitus ja asennus olisi mahdollisimman nopea.

Vakiotoimituksena Protan RadonSafe toimitetaan 20m rullina, leveys 2m ja vahvuus 0,8mm.

Protan RadonSafen edut

100% ilmatiiveys.
Erinomainen kestävyys ja helppo asentaminen.
Asennettavissa kaikilla säillä.
Hitsataan kuumailmalla
Hyväksytty kaikkiin käyttöluokkiin.

Radonkaasu kulkeutuu helposti pienimpienkin halkeamien ja avonaisten liitosten läpi. Koska se on näkymätön ja hajuton, fyysisesti ei voida havaita sitä, että pitoisuus olisi terveydelle haitallinen. Siksi on erittäin tärkeää, että radonsuojauksesta huolehtivat ammattitaitoiset ja kokeneet asentajat. Suosittelemme radontiivistysaineen käyttöä asennuksessa.

Sintef-hyväksytty radon suojaus

ProtanSafe voidaan käyttää suojaamaan radonia vastaan käyttöluokissa A, B tai C.
 
Käyttöluokka A: Kermi asennetaan perustuskuoppaan tasaiselle alustalle.
Käyttöluokka B: Kermi asennetaan tasaiselle eristepohjalle.
Käyttöluokka C: Kermi asennetaan tasaiselle betonilaatalle tai vastaavalle.
 
Protan RadonSafe järjestelmässä on lisäosia, jotka varmistavat, että hankalat alueet on helppo tiivistää asennuksen aikana. Näitä ovat:
 
Tehdasvalmisteinen sisäkulma radonkermille.
Tehdasvalmisteiset putkiläpiviennit radonkermille usean eri kokoisina.
Radonimuri.
Radonkaivo, joka toimii rakennusaikana vedenpoistossa ja rakennuksen valmistuttua ilmakanavana kaasun poistoon.

Faktoja radonista

Radon (Rn 222) on radioaktiivinen, näkymätön ja hajuton jalokaasu, jota syntyy jatkuvasti uraanista. Uraania esiintyy luonnossa monissa kivilajeissa, kuten alunaliuskeessa, graniitissa ja gneississä.

Uraani on radioaktiivista ja hajoaa hyvin hitaasti, sen puoliintumisaika on neljä miljardia vuotta. Ajan myötä uraani hajoaa muun muassa radoniksi. Radon puolestaan hajoaa nopeasti jäännöstuotteiksi vismutiksi, poloniumiksi ja lyijyksi, puoliintumisajan ollessa noin 3,8 päivää. Radonin hajoaminen jäännöstuotteisiin on vaaraksi ihmisille.

Teknisiä Työkaluja

Teknisiä Työkaluja

Protan on kehittänyt useita ainutlaatuisia teknisiä työkaluja, jotka varmistavat laadun, tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin koko projektissa. Alla on lisätietoja eri työkaluista

 Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Etsi asiakirjoja ja todistuksia

Vakuutu ammattitaidostamme ja tuotevalikoimastamme. Etsi asiakirjoja ja todistuksia Protanin tuotteista ja opi lisää toiminnastamme.

Protan Suomessa

Sami Styrman - Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto

Sami Styrman

Myyntiin liittyvät asiat ja Suomen varasto
Frank Tore Johansen - Myynti, reklamaatiot (in English)

Frank Tore Johansen

Myynti, reklamaatiot (in English)
Paavo Penjam - Tekninen neuvonta ym.

Paavo Penjam

Tekninen neuvonta ym.