Projektitoimisto

Protanin Projektitoimisto perustettiin, jotta arkkitehdit, suunnittelijat ja urakoitsijat saavat käyttöönsä Protanin laaja-alaisen kokemuksen ja osaamisen.

Protan yhdistää yli 40 vuoden kokemuksen katoista, uusimmat CAD-teknologiat, joustavat valmistustekniikat ja kattoteollisuuden vahvat kumppanuudet, joten se voi tarjota:

  • Vesikatteiden optimoinnin mukauttamalla järjestelmäratkaisuja yksittäisiin kattoihin. Protanin ainutlaatuiset valmistustekniikat mahdollistavat tehdasvalmisteisten suurkermien tuotannon, joten kattopinnat voidaan kattaa nopeammin ja vähemmällä työllä paikan päällä. Samat valmistustekniikat mahdollistavat myös kattojärjestelmien valmistamisen mittojen mukaan niin, että vesikatteet räätälöidään yksittäisiin kattoihin ja siten työmäärä ja materiaalin tuhlaaminen minimoidaan.
  • Tuulikuormalaskelmat uusimman eurooppalaisen standardin (EN1991-1-4) mukaisesti. Optimaaliset tuotteet voidaan valita yhdistämällä eri vesikatejärjestelmiä ja hyväksyttyjä kiinnikkeitä.
  • Ohuet lämmöneristekokonaisuudet voidaan suunnitella vaadittujen U-arvojen ja paloturvallisuusvaatimusten mukaisesti käyttäen eri valmistajien tuotteita.
  • Euroopan standardeja ja Norjan rakennusmääräyksiä (esim. TEK 10) noudatetaan, jotta voidaan varmistaa, että kattojärjestelmä on suunniteltu oikein.
  • Valmiiksi suunniteltu kattorakenne höyrysulkukerroksesta ja lämmöneristyksestä vesikatteeseen, kiinnikkeisiin ja yksityiskohtiin.

Projektitoimisto voi tarjota nämä palvelut käyttämällä Protanin ainutlaatuisia ja mukautettuja työkaluja:

 

ProPlan

ProPlan on ainutlaatuinen työkaluohjelma, jonka Protan on kehittänyt vastaamaan nykyisiin ympäristöön ja työmäärän vähentämiseen liittyviin vaatimuksiin. ProPlan mahdollistaa katteen ulkoasun määrittämisen tarkasti rullien ja kiinnikkeiden määrää myöten. Sen avulla on helppo verrata eri Protan-kattojärjestelmiä, kuten tehdasvalmisteisia suurkermejä ja mittatilaustyönä valmistettuja rullia.

Lisäksi ProPlanin avulla on mahdollista laskea ohuet lämmöneristekokonaisuudet eri valmistajien tuotteilla, jotta suunnitelma voidaan optimoida täyttämään halutut U-arvot ja tärkeät palovaatimukset.

Kun katto on suunniteltu, ProPlan näyttää suunnittelijalle ehdotetun rakenteen 3D-visualisointina (höyrysulkukerros, lämmöneriste, vesikate ja kiinnikkeet). Tämä visualisointi siirretään sitten yksityiskohtaiseen erittelyyn, tarjoukseen ja myöhemmin valmistukseen ja paikan päällä tapahtuvan asennuksen yksityiskohtiin. Etuja ovat merkittävät logistiikka- ja asennussäästöt sekä jätteiden minimoiminen.

 

Tuulikuormien laskeminen

Katon tärkeä ominaisuus on sen kyky kestää ympäristöä, johon se on asennettu. Tämä ei tarkoita vain rakennuksen suojaamista sateelta, lumelta ja lämpötilamuutoksilta, vaan myös tuulelta.

Rakennuksen sijainnista ja geometriasta riippuen katon pintaan kohdistuvat tuulen paineet voivat olla erittäin voimakkaita ja pyörteisiä. Siksi onkin tärkeää varmistaa, että kattojärjestelmä on kiinnitetty kestämään näitä voimia.

Protanin tuulikuormien laskelma mahdollistaa katon vaatimusten suunnittelun uusimpien eurooppalaisten standardien (EN 1991-1-4) mukaisesti ja käyttäen korkealaatuisia, testattuja ja hyväksyttyjä kiinnikkeitä.

Yhdistämällä Protanin ainutlaatuiset kattojärjestelmät ja eri kiinnitysvaihtoehdot Protan voi optimoida sekä katteiden käytön että kattojärjestelmiin tarvittavien kiinnikkeiden määrät ja säilyttää teknisesti ensiluokkaisen ratkaisun.

Kattourakointi

Lisätietoja

Tuulikuorman laskenta

Rakennukset on suojattava paitsi sateelta, lumelta ja lämpötilavaihteluilta, myös tuulelta.

Lisätietoja

ProKalk

ProKalk on Protanin kehittämä ja käyttämä väline tarvittavien dokumenttien toimittamiseen.

Lisätietoja

ProPlan

ProPlan on suunnitteluohjelmisto, joka kertoo nopeasti projektiisi parhaiten soveltuvan kattoratkaisun.

Lisätietoja