Protan on ostanut turkkilaisen katto- ja katevalmistaja Multiplanin

Protan on ostanut Multiplanin, Turkin suurimman lämpömuokattavan kattomuovivalmistajan.

LEHDISTÖTIEDOTE:

Multiplan on Turkin suurin kattojen ja kermien valmistaja ja se on vakiinnuttanut vahvan asemansa markkinoilla. Istanbulista itään sijaitsevassa Gebzessä sijaitseva tehdas on moderni tuotantoyksikkö, jossa valmistetaan kattoja ja kermejä.  

- Olemme perustaneet uuden yrityksen nimeltään Protan Multiplan, joka tukee kasvuamme lisääntyneen kapasiteetin muodossa sekä vahvistaa pääsyämme uusille markkinoille.  Voimakkaan kasvun ja ympäristöystävällisten tuotteiden kysynnän kasvun seurauksena tämä hankinta on luonnollinen askel. Jatkamme tuotantoamme Norjassa, mutta tarvitsimme lisää tuotantokapasiteettia taataksemme kasvun ja toimituskyvyn kansainvälisillä markkinoilla, kertoo Protan Groupin toimitusjohtaja Erik Øyno.

Erik Øyno_beskåret.jpg

- Turkissa tapahtuvan tuotannon avulla olemme lähellä tärkeitä markkinoita, sekä uusia että vanhoja, Erik Øyno jatkaa.

Protan-konsernilla on tytäryhtiöt Puolassa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, Suomessa, Espanjassa, Liettuassa ja Unkarissa. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 170 miljoonaa euroa ja tuotto ennen veroja 9 miljoonaa. Multiplanin liikevaihto on hieman yli 10 miljoonaa.

Protan:

Protan-konserni on norjalainen edelläkävijä vesikatteiden tuotannossa ja yksi suurimpia urakoitsijoita pohjoismaissa. Protan kehittää ja valmistaa PVC-kermejä, teknisiä tekstiilejä, ilmanvaihtojärjestelmiä sekä erilaisia kattojärjestelmiä. Pääkonttori sijaitsee Norjan Drammenissa ja työntekijöitä on yli 800 henkilöä 15 eri maassa.

Vesikatteet ja vedeneristyskermit ovat Protan-konsernin suurin liiketoiminta-alue. Toimitamme myös ilmanvaihtojärjestelmiä kaivoksiin ja tunneleihin kaikkialle maailmaan. Tämän lisäksi tarjoamme teknisiä tekstiilejä eri käyttötarkoituksiin.

Protanilla on yli 70 vuoden kokemus innovatiivisten ratkaisuiden kehittämisestä globaaleille markkinoille. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa pysyäksemme kehityksen kärjessä. Tarjoamme joustavia ja räätälöityjä ratkaisuja – tarvitsee asiakkaamme sitten ympäristöystävällisen vesikatteen, iImanvaihtojärjestelmän tai teknisiä tekstiilejä.

Multiplan:

Multiplan Yalıtım Sistemleri San. Tic. A.Ş. on osa saksalaista Nuhgroup-konsernia, joka valmistaa korkealaaatuisia tuotteita teollisuus- ja rakennusalalle Gebzen alueella. Vuonna 2004 Nuhgroup ja VWS Multiplan yhdistyivät ja samalla perustettiin Multiplan Insulation Systems.

Multiplan tarjoaa rakennusalan sektorille PVC- ja TPO-pohjaisia kermejä, jotka valmistetaan modernissa tuotantolaitoksessa Istanbulin Gebzessä. Multiplanin vedeneristysjärjestelmiä voidaan käyttää esimerkiksi perustuksissa, katoilla, terasseilla, tunneIeissa ja uima-altaissa.

Lisätietoja:

Erik Øyno
Chief Executive Officer – Protan Group
Tel: +47 901 31 203 
e-mail: erik.oyno@protan.no