Protan Exposed Roof SE

Kun kyseessä on kattorakenne: Valitse Protan Exposed Roof SE -kate, polyesterivahvisteinen PVC-vesikate, jota käytetään vesikattorakenteissa.

Protan SE 1150 px 

Protan SE -katetta voidaan käyttää kaikissa ratkaisuissa ja yhdistelmissä – loivissa, jyrkissä katoissa ja kaarevissa katoissa, sekä lämpöeristetyissä, että eristämättömissä katoissa. Joustava PVC-kate sopeutuu kaikkiin ilmastoihin helposti.

Protan SE -katteet ovat polyesterivahvisteisia PVC-vesikatteita, joita käytetään vesikattorakenteissa. Se voidaan kiinnittää mekaanisesti tai asentaa vakuumikattona. Protan SE -katetta voidaan käyttää kaikissa ratkaisuissa ja yhdistelmissä – loivissa, jyrkissä ja kaarevissa katoissa, sekä lämpöeristetyissä että eristämättömissä katoissa.

Kate on valmistettu pehmeästä PVC:stä ja se on vahvistettu polyesterikankaalla. Protan SE -kate kestää korkeita ja matalia lämpötiloja sekä UV-säteilyä ja se on palosuojattu.

Tuotteella on hyvä repimislujuus, mikä on tärkeä ominaisuus tuulisissa olosuhteissa mekaanisesti kiinnitetyillä katoilla. Protan SE toimii hyvin myös alhaisissa lämpötiloissa ja se on helppo asentaa kovalla pakkasella, mistä on etua pohjoismaisessa ilmastossa.

Protan-vesikatetuotteissa on vakiona ainutlaatuinen liukuestepinta, jossa on kohokuviointi. Kohokuvioimattomiin materiaaleihin verrattuna se on merkittävä turvallisuustekijä, etenkin kun sen päällä kävellään katon ollessa märkä asennuksen tai huollon aikana.

Pinnan kohokuviointi on myös miellyttävän näköinen. Vesikatteet saumataan kuumailmahitsauksella.

Paksuus:

1.2 mm 1.6 mm 1.8 mm 2.0 mm

Vakioleveydet:

0.67m 1.0 m 2.0 m

Vakiopituudet:

20 m 1.2 mm ja 1.6 mm paksuisena 15 m 1.8 mm ja 2.0 mm

Värit*:

Tummanharmaa F94 Vaaleanharmaa F 91 Patinanvihreä F41 Punainen F12 Valkoinen/Cool Roof F01 Musta FX9

*Hinta vaihtelee värin mukaan.

Paloturvallisuusominaisuudet

Protan SE, Protan Terassikermi T ja Protan SE Titanium+ täyttävät BROOF (t2) –luokituksen, standardin EN 13501-5 mukaan kaikilla alustoilla paitsi EPS/XPS-alustoilla.

Kun käytetään erotuskerroksena lasikuitukangasta vähintään 120 g/m², täyttävät edellä mainitut tuotteet BROOF (t2) –luokituksen myös EPS/XPS –alustoilla.

Protan EX täyttää BROOF (t2) -luokituksen standardin EN 13501-5 mukaan vanhojen vesikatteiden kanssa.

Protan EXG täyttää BROOF (t2) -luokituksen EN 13501-5 mukaan kaikkien alustojen yhteydessä.

Testaus on tehty normin ENV 1187-2 mukaan.

Paloluokitus

YLEISTÄ KATTEIDEN PALOLUOKITTELUN SÄÄNNÖISTÄ EUROOPASSA:

Vesikatteiden lentopalokokeet luokitusta varten suoritetaan Euroopassa testausmenetelmän prEN

 

*)1187 mukaisesti. Siihen kuuluu neljä osaa:

prEN1187 osa 1, tunnetaan saksalaisena palokokeena

prEN1187 osa 2, tunnetaan pohjoismaisena palokokeena

prEN1187 osa 3, tunnetaan ranskalaisena palokokeena

prEN1187 osa 4, tunnetaan brittiläisenä palokokeena

 

*) prEN, jossa pr = Preliminary, E = European ja N = Norm. Vaihtoehtoisesti käytetään myös ENV, jossa V = «Vornorm».

Kunkin maan viranomaiset päättävät, mitä neljästä osasta/menetelmästä hyväksytään. Asianmukaisessa testauksessa kate ja sovellettava alusmateriaali voidaan luokitella standardin EN13501-5 mukaisesti ja ne voivat saada luokituksen:

BROOF(t1) standardien EN13501-5 ja ENV 1187 (osa 1) perusteella,

BROOF(t2) standardien EN 13501-5 ja ENV 1187 (osa 2) perusteella,

BROOF(t3) standardien EN 13501-5 ja ENV 1187 (osa 3) perusteella,

tai

BROOF(t4) standardien EN 13501-5 ja ENV 1187 (osa 4) perusteella.

 

Ota yhteyttä Protaniin, jos haluat yhteenvedon kaikista sovellettavista paloluokituksista.

Meillä on luokitusten B

 

ROOF(t1), BROOF(t2), BROOF(t3) ja BROOF(t4) mukaisia ratkaisuja useimmille käytettäville alusmateriaaleillemme. Suomessa käytössä on pelkästään luokka BROOF (t2).

Singeli- ja viherkatot

Singeli- ja viherkatot Kattoja, joissa vesikate jää rakenteiden sisään kutsutaan käännetyiksi katoiksi. Päällyskerroksen materiaali voi olla betonilaattaa, soraa (yleensä painolastina) tai viherkatoilla istutuksissa käytettävää maa-ainesta.

Protanin vakio limitysjärjestelmä

Protanin vakio limitysjärjestelmä mekaanisella kiinnityksellä on yleisimmin käytetty Protanin toimittama kattojärjestelmä. Järjestelmä voidaan asentaa kaikille alustatyypeille ja sitä voidaan käyttää sekä uudisrakentamisessa että saneerauksessa.

Protan Tehdasvalmisteiset Suurkermit

Protan tehdasvalmisteiset suurkermit ovat paras ja nopein ratkaisu tuulelle alttiisiin kohteisiin ja ihanteellinen vaihtoehto tilanteessa, jossa katto on saatava nopeasti sääsuojaan.

Protan Secret Fix - järjestelmäprotan

Protan Secret Fix -järjestelmän vesikatteet ovat kahden metrin levyisiä ja niissä on hyvin vahvat kiinnityskaistat, jotka on hitsattu poikittain katteen kääntöpuolelle mekaanista kiinnitystä varten.

Protan-vakuumikatto

Protan-vakuumikatto on ainutlaatuinen järjestelmä, jonka asentamisessa ei tarvita kiinnikkeitä tai liimausta. Tuulivoima saa aikaan alipaineen, joka imee katteen tiukasti kattorakenteeseen. Mitä tuulisempaa, sen paremmin järjestelmä toimii.

Protan Tehdasvalmisteiset Valmisosat

Protanilla on markkinoiden laajin valikoima valmisosia, kuten kulmakappaleita, putkiläpivientejä ja ylösnostokermejä