Protanin sorapäällyste-, viher- ja turvekatteet

Protanin sorapäällyste-, viher- ja turvekatteet soveltuvat hyvin sekä uudisrakennus- että saneerauskohteisiin. Vesikatteemme ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja pitkästä käyttöiästään. Niissä on ainutlaatuinen liukuestepinta.

 

Kattorakenteiden sisään asennetut vesikatteet kestävät päälle tulevien rakenteiden painon. Päällystemateriaali voi olla betonilaattaa, soraa tai maa-ainesta, jota käytetään istutetuissa viherkatoissa.

Kattorakenteiden sisään asennettujen vesikatteiden etuna on se, että vesikate on paremmin suojattu ulkoisilta rasituksilta, kuten ilmaston ja lämpötilan vaihteluilta, naarmuilta, rei’iltä ja muilta mekaanisilta vaurioilta. Vesikatetta ei tarvitse kiinnittää mekaanisilla kiinnikkeillä kattopintaan, joten höyrysulkuun ei tule reikiä. Päällystetyt vesikatejärjestelmät lisäävät paloturvallisuutta.

Rakenteiden sisään asennetut vesikatteet mahdollistavat katon käytön esimerkiksi oleskelupaikkana, kattopuutarhana jne. Nämä ratkaisut lisäävät esteettisen suunnittelun mahdollisuuksia, tekevät ympäristöstä luonnollisemman soraa tai kasvillisuutta käytettäessä ja tarjoavat paremman akustiikan.

Päällysteen paino vaatii, että kantava rakenne on suunniteltu tarkoitusta varten.

Saat lisätietoja valitsemalla tuotteen alta.

Protan-duo kattojärjestelmä

Duo-ratkaisuissa lämmöneriste on sekä vesikatteen ala- että yläpuolella. Näin vesikate saa ylimääräistä suojaa lämpötilanvaihteluilta ja mekaaniselta kuormitukselta.

Singeli- ja viherkatot

Kattoja, joissa vesikate jää rakenteiden sisään kutsutaan käännetyiksi katoiksi. Päällyskerroksen materiaali voi olla betonilaattaa, soraa (yleensä painolastina) tai viherkatoilla istutuksissa käytettävää maa-ainesta.

Viherkattojärjestelmät

Viherkatolla käytetään vesitiivistä vesikatetta, jonka kasvillisuus peittää. Viherkatot jaetaan useisiin tyyppeihin: raskaat viherkatot, kevyet viherkatot ja turvekatot.

Protan Kevyen Rasituksen Viherkatot

Kevyen viherkaton viherkatto tarkoittaa, että katto peitetään ohuella maa- tai kasvikerroksella, jossa käytetään tyypillisesti mehikasveja ja sammalta.

Protan raskaat viherkatot

Raskaalla viherkatolla on paksu maakerros, joten se toimii hyvin suojaisana kattopuutarhana, jossa kasvaa puita ja pensaita.

Protan turvekatot

Protanin turvekattovesikate asennetaan puualustan päälle. Turve asennetaan suoraan Protanin päälle. Vesieristeen hyvän juurisuojan ja vedenpaineen keston vuoksi rakenteessa ei tarvita salaojitusta.

Protan Tehdasvalmisteiset Valmisosat

Protanilla on markkinoiden laajin valikoima valmisosia, kuten kulmakappaleita, putkiläpivientejä ja ylösnostokermejä