Kattosaneeraus

Katon elinkaari riippuu useista tekijöistä. Katon tarkastus ja ylläpito ovat tärkeässä roolissa, aivan kuten tuotteiden laatu ja asennuskin.

Uusi katto vanhan tilalle

Hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi on kattosaneerauksen yhteydessä arvioitava kaikki rakenteet ja tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Ikon - renovering

Hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi on kattosaneerauksen yhteydessä arvioitava kaikki rakenteet ja tarvittavat korjaustoimenpiteet.

 • Vastaako katon lämmöneristys nykymääräyksiä?
 • Kestääkö katto lumikuormat?
 • Onko sadeveden poiston mitoitus riittävä?
 • Onko kattokaltevuus riittävä, jotta sadevesi ohjautuu pois katolta?
 • Vastaako katto nykyisiä palomääräyksiä?
 • Voiko katon tarkistaa ja huoltaa turvallisesti?
 • Edellyttävätkö korjaustoimenpiteet rakennuslupaa?

Selvitä katon kunto etukäteen, jotta tiedät mitä korjaustoimenpiteitä se vaatii.

Erikoistuote saneeraukseen

Protan EX on erikoistuote, jota käytetään bitumikattojen saneerauksessa. Se on kehitetty erityisesti kylmiin olosuhteisiin, joten se voidaan asentaa säässä kuin säässä.

Polyesterivahvisteinen vesikate Polyesterihuopa valmiina kääntöpuolella Kestää hyvin yli 100-asteen lämpötilavaihteluita kattopinnalla Voidaan asentaa sekä loiville että jyrkille katoille Mekaaninen kiinnitys tai varmistus vakuumikattojärjestelmällä Kuumailmahitsaus Useita eri värejä

Protan EX-katteeseen on myös saatavilla lukuisia valmisosia. Tehdasvalmisteiset valmisosat kalvoihin, IV-laitteiden jalustoihin, putkiläpivienteihin ja räystäille varmistavat luotettavan vedeneristyksen.

Käytettäessä yhdessä Protanin profiilien kanssa, saadaan kattopinnalle arkkitehtonista syvyyttä ja ilmettä. Hyvä vaihtoehto kolmikulmaisille soiroille ja saumatuille katoille.

Protan Cool Roof -järjestelmän valkoinen kate heijastaa auringonsäteitä tutkitun tehokkaasti (SRI – auringonvalon heijastumisindeksi), jolloin rakennuksessa tarvitaan vähemmän jäähdytystä

LISÄERISTYS, U-ARVO JA KALTEVUUS - yksinkertaista energiansäästöä

Lisäämällä saneerauksen yhteydessä lämmöneristeitä voidaan helposti säästää energiaa ja saada saneeraukselle mahdollisimman lyhyt takaisinmaksuaika. Mielestämme lisäeristystä kannattaa harkita kattosaneerauksen yhteydessä. Katon elinikä on vähintään 25-30 vuotta, joten seuraavaa mahdollisuutta ei välttämättä tule vähään aikaan. Samassa yhteydessä kohenee myös sisäilman laatu.

Paremmat kaadot

Protan auttaa mielellään laskemaan katon U-arvoja ja suunnittelemaan katon kaadot siten, ettei katolle jäisi seisovaa vettä. Mikäli alustarakenteen kaato on riittävä, lämmöneristekerros voidaan asentaa saman paksuisena koko kattopinnalle. Kohteisiin, joissa kaato on liian pieni, voidaan tarjota kallistusten korjausta EPS-kiiloilla. Kiiloilla aikaan saadaan haluttu kaato kaivoille päin. Kaatokorjaukset saattavat aiheuttaa sen, että sekä räystäitä että läpivientejä saatetaan joutua korottamaan. Se puolestaan saattaa edellyttää rakennuslupaa, joten suosittelemme, että tarkistat nämä asiat etukäteen viranomaisilta.

Lisäeristämisessä käytetään Protan SE-kermiä yhdessä yhteensopivan laakerikerroksen kanssa, aivan kuten uudisrakentamisessakin, eristetyypistä riippuen.

Kattokaivo ja

ylivuotoputket Olemassa olevia viemäreitä voidaan useimmiten hyödyntää, mutta se on arvioitava urakoitsijan tai LVI-suunnittelijan toimesta. Suosittelemme käyttämään kattosaneerauksen yhteydessä järjestelmään yhteensopivia ylivuotoputkia, sillä nekin varoittavat omalta osaltaan tukkeutuneista viemäreistä.

Katon elinkaari on vähintään 25 - 30 vuotta. Siksi kannattaa harkita lisäeristämistä kattosaneerauksen yhteydessä. Voi olla, että joudut odottamaan seuraavaa mahdollisuutta pitkään.

ERILAISIA KATTOSANEERAUSMENETELMIÄ

 Ei lisäeristystä, puualusta

 

Vanha sora pois, laakerivilla

 

 3D - singel isoelring  

Mekaaninen kiinnitys laakerivillalla betonialustalle

Suoraan olemassa olevan katteen päälle

   

Vakuumikatto laakerivillalla betoni- alustalle

 
 

 

Kattoremontti – konesaumattu rivipeltikatto

Konesaumattu rivipeltikatto – vanhasta uusi Vanhan konesaumatun rivipeltikaton saneeraus

Vanhoja rivipeltikattoja on huolettava säännöllisesti hiekkapuhaltamalla tai maalaamalla. Katosta saattaa lähteä pinnoite tai se alkaa ruostua ja vuotaa. Niiden korjaaminen maksaa. Protan tarjoaa korjaamiseen edullisen ja hyvän ratkaisun.

 • vanhaa kattoa ei pureta - ei tarvita sääsuojaa
 • ei uudelleen maalausta
 • ei ruostu
 • vähentää liukastumisen vaaraa
 • 10 vuoden takuu

Liuskoittuva tai ruostuva rivipeltikatto voidaan saneerata kustannustehokkaasti Protan

-järjestelmillä, joissa käytetään mekaanista kiinnitystä. Kattosaneeraus Protan-järjestelmällä estää vuotoriskit ja mahdollistaa kattopinnan huoltotoimenpiteet. Katolle ei tarvita myöskään erillistä sääsuojaa.

Rivipeltien väliin asennetaan tehdasmitoitettu kova mineraalivilla. Mineraalivillan päälle asennetaan Protan SE-kermi mekaanisesti kiinnitettynä. Kiinnityssuunnitelma laaditaan kohdekohtaisesti Protanin toimesta. Saumat hitsataan kuumailmalla, joten avotulta ei tarvitse käyttää. Varastovärimme ovat vaaleanharmaa, tummanharmaa, musta, punainen, valkoinen ja patinan vihreä. Erikoisvärejä voi tilata toiveiden mukaan. Kaikki värit ovat UV-suojattuja, joten ne eivät halkeile.