Singeli- ja viherkatot

Singeli- ja viherkatot Kattoja, joissa vesikate jää rakenteiden sisään kutsutaan käännetyiksi katoiksi. Päällyskerroksen materiaali voi olla betonilaattaa, soraa (yleensä painolastina) tai viherkatoilla istutuksissa käytettävää maa-ainesta.

Extensive green roof

Entistäkin parempi suoja

Rakenteiden sisällä vesikate on suojassa ilmasto- ja lämpötilavaihteluilta, repeämiltä, rei’iltä sekä muilta mekaanisilta vaurioilta.

Singeli- ja viherkatot

  • Esteettinen suunnittelunvapaus
  • Suoja ulkoista rasitusta vastaan
  • Parempi paloturvallisuus
  • Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen
Ikon - !

Sepeli, viher- ja turvekatoille tarkoitetut vesikatteet soveltuvat sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

Niiden laatu ja kestävyys ovat aivan omaa luokkaa.

Luonnollinen ympäristö

Tällaisia kattoja voi käyttää oleskelualueena, virkistyskäytössä tai kattopuutarhana. Ne antavat suunnitteluun esteettistä vapautta, tuovat lisäarvoa ympäristöön, kun katteena voi käyttää kiveä tai kasveja sekä saavat aikaan paremman akustiikan. Päällyskerroksen paino edellyttää, että vesikaton kantavat rakenteet on suunniteltu tätä tarkoitusta varten.

Vesikatteen sijoittamiselle on olemassa useita eri vaihtoehtoja:

  • Käännetyt Protan katot
  • Protan-duo kattojärjestelmä
  • Protan-kattojärjestelmä

Protanin valikoimassa on myös erilaisille viherkatoille soveltuvia katteita:

 

Protanin vakio limitysjärjestelmä

Protanin vakio limitysjärjestelmä mekaanisella kiinnityksellä on yleisimmin käytetty Protanin toimittama kattojärjestelmä. Järjestelmä voidaan asentaa kaikille alustatyypeille ja sitä voidaan käyttää sekä uudisrakentamisessa että saneerauksessa.

Protan Tehdasvalmisteiset Suurkermit

Protan tehdasvalmisteiset suurkermit ovat paras ja nopein ratkaisu tuulelle alttiisiin kohteisiin ja ihanteellinen vaihtoehto tilanteessa, jossa katto on saatava nopeasti sääsuojaan.

Protan Secret Fix - järjestelmäprotan

Protan Secret Fix -järjestelmän vesikatteet ovat kahden metrin levyisiä ja niissä on hyvin vahvat kiinnityskaistat, jotka on hitsattu poikittain katteen kääntöpuolelle mekaanista kiinnitystä varten.

Protan Liimattu Järjestelmä

Liimattu järjestelmä soveltuu hyvin kohteisiin, joissa höyrynsulun rei’itys ei ole suotavaa taikka mekaaninen kiinnitys on alustasta johtuen haasteellista tai jopa mahdotonta.

Protan-vakuumikatto

Protan-vakuumikatto on ainutlaatuinen järjestelmä, jonka asentamisessa ei tarvita kiinnikkeitä tai liimausta. Tuulivoima saa aikaan alipaineen, joka imee katteen tiukasti kattorakenteeseen. Mitä tuulisempaa, sen paremmin järjestelmä toimii.