Tuulikuorman laskenta

Rakennukset on suojattava paitsi sateelta, lumelta ja lämpötilavaihteluilta, myös tuulelta.

Tuulen vaikutus loiviin kattoihin

Rakennuksen sijainnista ja muodosta riippuen, katolle voi kohdistua todella kova ja turbulenssi tuuli. Siksi onkin tärkeää varmistaa, että kattorakenne ja valittu kattojärjestelmä kestävät kovimmassakin tuulessa. Tuulikuormalaskelmamme perustuvat eurooppalaiseen standardiin (EN-1991-1-4). Käyttämällä Protanin testattuja ja hyväksyttyjä kiinnikkeitä yhdessä vesikatteidemme kanssa, saat varmasti korkealaatuisen katon.

Alipaine Tuuli saa loivilla katoilla aikaan alipaineen, joka syntyy staattisen ja dynaamisen voiman erosta. Hurrikaania vastaavassa tuulessa alipaineen voima voi olla jopa satoja kiloja per neliömetri ja se kohdistuu voimakkaimmin kattopinnan kulmiin ja reunoihin. Kattopintaan kohdistuu turbulenssissa yläpuolista imua ja sisäpuolista painetta, mikä puolestaan johtuu rakennuksen seinäpintojen ja rakenteiden vuodoista.

Tuulikuorman laskenta Yhdistämällä Protanin erilaiset kattojärjestelmät ja kiinnikevaihtoehdot, voimme optimoida vedeneristyskermin ja kiinnikkeiden määrän kattojärjestelmästä riippuen, mutta taata samalla teknisesti ylivoimaisen ratkaisun.